«Նեմոյի այգում» աճում է բանջարեղենի տեսակներ ու անգամ ելակ (տեսանյութ)
Իսկ ինչ կպատահի, եթե ապագայում գյուղատնտեսական մշակաբույսերը սկսեն աճեցնել ծովում: Այս, առաջին հայացքից, ուտոպիստական գաղափարը կյանքի է կոչվում Իտալիայի ծովափնյա հատվածում, Պիզա քաղաքից ոչ հեռու:
Եվրանյուզը գրում է, որ Սերջիո և Լուկա Գամբերինիները, որոնք հիմնել են Ocean Reef Group ընկերությունը, ստեղծել են «Նեմոյի այգի»՝ ստորջրյա ֆերմա: Խարիսխի վրա ամրացված և օդով լցված հինգ տարաներում նրանք աճեցնում են բանջարեղենի տեսակներ ու անգամ ելակ:
Փորձառու դայվերների սկզբնական նպատակն էր տուրիստներ և ստորջրյա լողի սիրահարներ գրավելը, սակայն ստացված արդյունքները գերազանցել են նրանց սպասելիքները: Ծովի ջրի մեջ աճեցրած բանջարեղենն ու միրգը, առաջին հերթին ավելի արագ են աճում, բացի այդ, ունեն ավելի արտահայտիչ համ ու հոտ և չեն տուժում մակաբույծներից: Փորձագետների կարծիքով, նման գաղափարները կարող են արդեն այսօր հետաքրքրել այն երկրներին, որոնք տառապում են գոյուղատնտեսական հողերի անբավարարությունից: