Ինչպես են իրանցիները խաշիլ պատրաստում (Տեսանյութ)
Խաշիլ սիրում են ոչ միայն հայրեը, այլ նաեւ իրանցիները, հատկապես Իրանի հյուսիսում: Խաշիլը ցորենով պատրաստված ապուր է: Այն պատրաստում են տարվա ցուրտ ամիսներին: Բանն այն է, որ խաշիլը բարձրացնում է իմունիտետը եւ ամրացնում առողջությունը: Իրանցիները պարտադիր խաշիլ են պատրաստում տարվա ամենաերկար գիշերն ունեցող օրը՝ դեկտեմբերի 21-ին: Այդ տոնն Իրանում կոչվում է Շաբ է Յալդա:
Նրանք, ովքեր կցանկանան խաշիլ պատրաստել իրանական եղանակով ներկայացնում ենք բաղադրատոմսը.
- 1 բաժակ ցորեն կամ բլղուր
- 3 ճաշի գդալ ալյուր
- 1 բաժակ կաթ
- 2 ճաշի գդալ մեղր
- 4 ճաշի գդալ կարագ
Պատրաստման եղանակը
1. Թրջում ենք ցորենը, թողնում ենք մի գիշեր կամ ութ ժամ:
2. Այն լցնում ենք թավայի մեջ, ավելացնում երկու բաժակ ջուր: Ծածկում ենք, թողնելով փոքրիկ ճեղք: Պատրաստում ենք թույլ կրակի վրա՝ մոտ երկու ժամ:
3. Փոքրիկ կաթսայի մեջ լցնում ենք երեք ճաշի գդալ ալյուր, տաքացնում ենք 3-5 րոպե, անդադար խառնում ենք: Ավելացնում ենք մեկ բաժակ ջուր եւ սկսում ակտիվ խառնել, որից հետո այն ավելացնում ենք բլղուրի կամ ցորենի վրա: Թողնում ենք, որ այն սառի:
4. Խառնում ենք կաթը մեղրի հետ, հալացնում ենք կարագը եւ այն եւս ավելացնում մեծ կաթսայի մեջ:
Top-News.am


















































Հավանաբար ԱԱԾ աշխատողները գտել իշխանությանը լոյալ քահանաների, իրենց են դիմել, ինձ չեն դիմել. Տեր Նշա...
Քարից մինչև արձան. Գիտնականները առաջին անգամ ցույց են տվել Զատկի կղզում մոայիի ստեղծումը
Մայր Աթոռի հայտարարությունը
Տարոն Մարգարյանը կգործուղվի Մոսկվա
44-օրյա պատերազմը սկսվել է երկու պատճառով․ Հայաստանի խորհրդարանի փոխնախագահ
54-ամյա Քրիստինա Օրբակայտեն լողազգեստով ցուցադրել է կազմվածքը
Խիստ ծանր հիվանդություններից բացի բոլորը պետք է զորակոչվեն բանակ․ Գեղամ Նազարյան
Հայտնի է երկրի ամենախիտ բնակեցված քաղաքը
«Միսս Անգլիա» մրցույթում առաջին բացահայտ նույնասեռական հաղթողը պատմել է, որ իրեն «ծաղրել են» իր սեռա...
Քեյթ Միդլթոնը բացահայտել է իր արտաքինի մասին զարմանալի գաղտնիք