Կարտոֆիլը թավայում գերմանական ձեւով. միանգամից ճաշ եւ ընթրիք
Կարտոֆիլը գերմանական ձեւով պատկանում է այն ուտեստներին, որոնք հատուկ ստեղծված են աշխատանքային օրերի համար: Այն պատրաստելու համար պահանջվում է ընդամենը 15-20 րոպե, լավ, տրաքի, պայթի 23 րոպե: Մեծ թավան էլ կօգնի, որ այն բավականացնի եւ ճաշի եւ ընթրիքի համար:
Ուտեստի առանձնահատկությունն այն է, որ այնտեղ ավելացվում է նրբերշիկ կամ միս: Ստացվում է ամբողջական տապակած ուտեստ:
Պատահական չէ, որ Գերմանիայում այն լայն տարածում ունի:
Վերցրեք միանգամից երկու թավա: Մեկում կտապակենք կարտոֆիլը, իսկ մյուսում՝ մսեղենը: Կպահանջվի կարտոֆիլ, սոխ, խոզի միս, յուղ, ձու: Սկզբում կարտոֆիլը կտրեք ըստ ձեր ճաշակի կամ հաստ կամ բարակ:

Տապակում ենք այնքան, մինչեւ այն ոսկեգույն դառնա: Զուգահեռ կտրտում ենք խոզի միսը եւ տապակում մյուս թավայում:
Կարեւոր է, որ կարտոֆիլը չկորցնի հյութեղությունը: Այդ իսկ պատճառով խառնելու ընթացքում ավելացնում ենք կարագ: Երբ միսն արդեն տապակած կլինի, այն տեղափոխում ենք կարտոֆիլով թավայի մեջ:
Վերջում ավելացնում ենք կտրտած սոխը եւ ծածկում:
Եթե ուզում եք ձեզ մոտ լավ ստացվի, ապա խուսափեք փխրուն կարտոֆիլից, իսկ թավայի մեջ տապակելուց առաջ աշխատեք, որ այն չոր լինի: Օգտագործեք հաստ պատերով թավաներ:
Top-News.am


















































Քարից մինչև արձան. Գիտնականները առաջին անգամ ցույց են տվել Զատկի կղզում մոայիի ստեղծումը
Զորականում ուսանողին ծեծի ենթարկած դեռահասներն ազատության մեջ են
Մայր Աթոռի հայտարարությունը
44-օրյա պատերազմը սկսվել է երկու պատճառով․ Հայաստանի խորհրդարանի փոխնախագահ
«Միսս Անգլիա» մրցույթում առաջին բացահայտ նույնասեռական հաղթողը պատմել է, որ իրեն «ծաղրել են» իր սեռա...
«Հերյուրանք է». Գագիկ Բեգլարյանը՝ Ավինյանի համար ձայներ ապահովելու եւ փողերի լվացման մասին
Խիստ ծանր հիվանդություններից բացի բոլորը պետք է զորակոչվեն բանակ․ Գեղամ Նազարյան
Քեյթ Միդլթոնը բացահայտել է իր արտաքինի մասին զարմանալի գաղտնիք
54-ամյա Քրիստինա Օրբակայտեն լողազգեստով ցուցադրել է կազմվածքը
Հայտնի է երկրի ամենախիտ բնակեցված քաղաքը