Ռուսաստանում յուրօրինակ ուտելի թաղանթ են ստեղծել
Արևելյան Սիբիրի տեխնոլոգիական և կառավարման պետական համալսարանի գիտնականները եզակի կենսաքայքայվող ուտելի թաղանթ են մշակել, հայտնում է Бурятия պետական հեռուստառադիոհեռարձակողը։
Դրա նորույթը կապված է այնպիսի բաղադրիչի ներդրման հետ, ինչպիսին է կեֆիրի սնկերի ֆիլտրատը։ Սա հնարավորություն է տալիս ուժեղացնել չոր, խտացված սննդամթերքի պահպանումը և մեծացնել հենց թաղանթի պահպանման ժամկետը:
Արտոնագրված նորարարական թաղանթը ձևավորված է մսի կամ հավի արգանակի, մրգային հյութի կամ ջրի համային հիմքով: Այս հիմքերից մեկին ավելացվում են նատրիումի ալգինատ, գլիցերին, վիտամին C-ի ջրային լուծույթ և համի ուժեղացուցիչներ՝ բնական բուրավետիչ հավելումների տեսքով:
Կեֆիրի սնկերի մանրէաբանական ասոցիացիայի ֆիլտրատի և վիտամին C-ի 4% ջրային լուծույթի ավելացումը մեծացնում է արտադրանքի պահպանվելու ունակությունը, քանի որ այն արգելակում է փաթեթում այլ միկրոօրգանիզմների աճը: Մշակված ուտելի թաղանթի բաղադրությունը հնարավորություն է տալիս փաթեթավորել չոր մրգերը, չորացրած միսը, չոր կաթնաշոռը, չորացրած ձուկը և ծովամթերքը փաթաթման մեթոդով: