Սննդաբանը նախազգուշացրել է առողջության վրա սուրճի կործանարար ազդեցության մասին
Մարդը մեկ բաժակ սուրճից կարող է առույգանալ միայն մեկ անգամ, այնուհետև պետք է սպասել վեց ժամ, մինչև կոֆեինը դուրս գա օրգանիզմից: Այս մասին հայտարարել է սննդաբան Սոֆյա Կովանովան NEWS.ru-ի հետ զրույցում։
Մասնագետի խոսքով՝ եթե հաջորդ բաժակ սուրճն ավելի շուտ խմել, ապա մարդն ավելի շուտ դյուրագրգիռ կլինի, քան ավելի առույգ։
«Առաջին դեպքը. նյարդային համակարգի գրգռվածության դեպքում, ընդհանուր առմամբ, սուրճը կրկնակի գրգռում է։ Պլյուսը պլյուսին կաշխատի որպես մինուս, քնելու ցանկություն է առաջանում: Հակառակ դեպքում նույն սխեմայով է աշխատում», - նշել է բժիշկը։
Ընդ որում, Կովանովան ուշադրություն է դարձրել, որ սուրճի ամենօրյա օգտագործումը, հատկապես կաթով, կարող է նպաստել քաշի ավելացմանը։
Բացի այդ, հավելել է սննդաբանը, սուրճը լյարդում ալանին է արձակում, որի պատճառով մեկ ժամվա ընթացքում կարող է ախորժակի նվազում նկատվել։ Այս ընթացքում օրգանիզմում բարձրանում է արյան մեջ շաքարի մակարդակը և ինսուլին հորմոնը, իսկ սուրճի հետ օրգանիզմ մտնող կալորիաները վերածվում են փուչերի։ Սուրճը նաև հեռացնում է ջուրը, և որքան քիչ է այն, այնքան ցածր է ճնշումը և ավելի քիչ կենսունակություն մարդու մոտ: