Ո՞ր համեմունքներն են օգնում ավելի քիչ ուտել
Ցիտրուսի, դարչինի, անանուխի եւ կոճապղպեղի բույրը կօգնի մարդուն դիետայի ժամանակ նվազեցնել ախորժակը, նորմալացնել մարսողությունը, նյարդային համակարգը, բարելավել արյան շրջանառությունը եւ հագեցնել քաղցը։ Այս մասին URA.RU-ի հետ զրույցում ասել է սննդաբան, սննդաբանների ազգային ասոցիացիայի անդամ Դարիա Ռուսակովան:
«Ցիտրուսային բույրերը, սուրճն ու դարչինը նվազեցնում են ախորժակը։ Դարչինը նպաստում է քաշի կորստին, քանի որ արագացնում է նյութափոխանակությունը, նորմալացնում է արյան մեջ գլյուկոզայի մակարդակը եւ նվազեցնում քաղցրավենիք ուտելու ցանկությունը։ Դարչինի հատկությունները բարձրացնելու համար կարելի է այն համադրել բնական սուրճի ըմպելիքների հետ»,-պարզաբանել է Ռուսակովան։
Նրա խոսքով՝ դիետայի ժամանակ կարեւոր է պահպանել նորմալ մարսողությունը։ «Անանուխը հաճելի բուրմունք ունի, լավ է ազդում նյարդային համակարգի վրա, հանգստացնում է։ Անանուխի հավելումով թեյն օգնում է մաքրել աղիքները, պրոֆիլակտիկ միջոց է փորկապության համար»,-հավելել է մասնագետը։