Ո՞ր քաղցրավենիքներն են անվտանգ շաքարախտով հիվանդների համար
Ընդհանրապես ընդունված է, որ շաքարախտի դեպքում քաղցրավենիքներն արգելված են։ Իրականում կան քաղցր մթերքներ, որոնք անվտանգ են շաքարախտ ունեցողների առողջության համար։
Կակաոյի կարագ
Կակաոյի փոշին հիանալի հավելում է դիաբետիկների սննդակարգում: Կակաոն՝ մի փոքր ընկուզային կարագի հետ, համեղ քաղցր աղանդեր է: Օգտագործեք այն խնձորի կամ այլ մրգերի հետ՝ համը ուժեղացնելու համար:
Չիայով պուդինգ
Չիայի սերմերով պուդինգը հիանալի հավելում է ձեր սննդակարգում՝ իր բազմաթիվ առողջարար հատկությունների շնորհիվ: Չիայի սերմերը հարուստ են հակաօքսիդանտներով, դրանք նվազեցնում են սրտային տարբեր հիվանդությունների վտանգը։
Խնձոր-ընկուզային կարագ
Ինչպես նշվեց վերեւում, խնձորը լավ համադրվում է ընկուզային կարագի հետ: Գետնանուշի կարագընույնպես լավ համադրվում է խնձորի հետ։ Գետնանուշի կարագով կտրատած խնձորը համեղ քաղցր աղանդեր է, որը հարմար է դիաբետիկների համար։
Մուգ շոկոլադ
Մուգ շոկոլադն ինքնին հիանալի թեթեւ ուտելիք է դիաբետիկների համար: Այն ոչ միայն անվտանգ է այս հիվանդության դեպքում, այլեւ նվազեցնում է շաքարի մակարդակը: Սրա հետ մեկտեղ մուգ շոկոլադը հարուստ է հակաօքսիդանտներով, ցինկով, մագնեզիումով, կալիումով եւ այլն։
Կանաչ մածուն
Կանաչ մածունը միջանկյալ ուտելու համեղ եւ ունիվերսալ տարբերակ է դիաբետիկների համար: Կարող եք քաղցրացնել ձեր մածունը՝ որպես քաղցրացուցիչ օգտագործելով ստեւիա, որը համարվում է անվտանգ այլընտրանք դիաբետիկների համար: Կարելի է ավելացնել նաեւ մյուսլի, չրեր, հատապտուղներ, խնձոր եւ այլն։
Տանձ
Տանձը նույնպես հիանալի մթերք է դիաբետիկների համար։ Այն նաեւ շատ ունիվերսալ է եւ կարելի է մատուցել տարբեր աղանդերների հետ: Տանձն օգտագործում են ընկույզի կարագի, մուգ շոկոլադի, մածունի եւ այլնի հետ։
Վարսակ
Հերկուլես՝ եւս մեկ հիանալի հավելում ձեր սննդակարգին, եթե շաքարախտ ունեք: Հերկուլեսի շիլան ավելի համեղ դարձրեք՝ խառնելով վարսակ, հասած բանանով եւ դարչինով պյուրե եւ գնդիկներ պատրաստելով:
Տնական մրգային պաղպաղակր
Մի քանի մրգեր խառնելով եւ զանգվածին ավելացնելով մանր կտրատած մրգեր՝ պատրաստեք մրգային պաղպաղակ։ Սառեցրեք եւ վայելեք մի քանի օր։