Մթերքներ, որոնք կօգնեն ատամներն ավելի սպիտակ դարձնել
Խնձոր
Խնձորի կանոնավոր օգտագործումը սննդի մեջ կօգնի ոչ միայն էմալը սպիտակ դարձնել, այլեւ կօգնի կանխարգելել ատամնաքարերի ձեւավորումը: Միայն մեկ նախազգուշացում: Ուտելուց անմիջապես հետո չմոռանաք խոզանակով լվանալ ատամները։ Եթե դրա մասնիկները երկար մնան բերանում, խնձորաթթուն կսկսի գործել շատ ուժեղ եւ կարող է վնասել էմալը։
Նարինջ
Նարինջը պեկտինային, կիտրոնի եւ ասկորբինաթթուների հարուստ աղբյուր է, որը կարող է կատարելապես հաղթահարել մուգ բծերը եւ ատամնափառը, դրանով իսկ ապահովելով բնական սպիտակեցնող ազդեցություն:
Ելակ
Այս հատապտուղը հրաշալի բնական սպիտակեցնող է։ Եվ ամեն ինչ պայմանավորված է այն հանգամանքով, որ ելակը պարունակում է նաեւ խնձորի թթու։ Մի նյութ, որը նպաստում է ատամների էմալի սպիտակցմանը: