Գիտնականները կազմել են ծերությունը դանդաղեցնող սննդամթերքի ցանկ
Նյուրնբերգի Էրլանգենի համալսարանի մի խումբ գիտնականներ հայտնաբերել են, որ ցինկը և հիդրոքինոնները, որոնք շոկոլադի, թեյի, սուրճի և գինու մասն են կազմում, դանդաղեցնում են ծերացման գործընթացը: Ուսումնասիրության արդյունքները հրապարակվել են Phys.org պորտալի կայքում:
Պարզվել է, ցինկն ակտիվացնում է հիդրոքինոնային խմբերը: Դրանք, իրենց հերթին, բջջի շնչառության ժամանակ օքսիդացման գործընթացի դեմ ստեղծում են բնական պաշտպանություն։
Ցինկը հիդրոքինոնի հետ առաջացնում է համալիր, որը ձևավորում է սուպօքսիդային դիսմուտազ ֆերմենտ, որն էլ իր հերթին պաշտպանում է օքսիդացման՝ օրգանիզմը քայքայող պրոցեսներից: Մետաբոլիզմի ժամանակ սուպերօքսիդը կանխում է օրգանիզմի քայքայումը՝ դանդաղեցնելով ծերացման գործընթացը:


















































Հավանաբար ԱԱԾ աշխատողները գտել իշխանությանը լոյալ քահանաների, իրենց են դիմել, ինձ չեն դիմել. Տեր Նշա...
Մայր Աթոռի հայտարարությունը
Տարոն Մարգարյանը կգործուղվի Մոսկվա
44-օրյա պատերազմը սկսվել է երկու պատճառով․ Հայաստանի խորհրդարանի փոխնախագահ
«Միսս Անգլիա» մրցույթում առաջին բացահայտ նույնասեռական հաղթողը պատմել է, որ իրեն «ծաղրել են» իր սեռա...
Պոլսո Հայոց Պատրիարքը չի հստակեցնում՝ դե՞մ է Կաթողիկոսի հեռացման պահանջին, թե ոչ
Հայտնի է երկրի ամենախիտ բնակեցված քաղաքը
54-ամյա Քրիստինա Օրբակայտեն լողազգեստով ցուցադրել է կազմվածքը
Խիստ ծանր հիվանդություններից բացի բոլորը պետք է զորակոչվեն բանակ․ Գեղամ Նազարյան
Քեյթ Միդլթոնը բացահայտել է իր արտաքինի մասին զարմանալի գաղտնիք