Սննդակարգում ածխաջրերի ճիշտ քանակությունն ու երկարակեցությունը փոխկապակցված են
Սննդակարգում ածխաջրերի ճիշտ քանակությունն ու երկարակեցությունը փոխկապակցված են: Նման եզրահանգման են եկել ԱՄՆ Բրիգհեմի Կանանց հիվանդանոցի գիտնականները:
The Lancet-ի փոխանցմամբ՝ գիտնականները վերլուծել են ութ հետազոտությունների տվյալները, որոնց 432.179 մարդ է մասնակցել. նրանցից 40.181 արդեն մահացած են եղել: Ընդհանուր առմամբ, հետազոտության մեջ ներավել են Եվրոպայի, Հյուսիսային Ամերիկայի եւ Ասիայի 20 երկրներ: Հաշվի են առնվել մասնակիցների սեռը, տարիքը, վնասակար սովորույթները, հիվանդություններն ու սննդակարգը:
Պարզվել է, որ այն մարդիկ, որոնց սննդակարգը միջինը 50 տոկոսով բաղկացած է եղել ածխաջրերից, երկարակեցության հակվածություն ունեն: Հակառակ պատկերն է եղել, երբ հետազոտության մասնակիցների սննդակարգում ածխաջրերի մակարդակը եղել է ավելի քան 70% կամ 40%-ից պակաս:
Մահվան վտանգն առավել մեծ է եղել այն անձանց մոտ, որոնք ամբողջությամբ հրաժարվել են ածխաջրերից՝ դրանք փոխարինելով կենդանական ծագման ճարպերով եւ սպիտակուցներով (օրինակ՝ տավարի, խոզի, հավի մսով եւ պանրով):


















































Հավանաբար ԱԱԾ աշխատողները գտել իշխանությանը լոյալ քահանաների, իրենց են դիմել, ինձ չեն դիմել. Տեր Նշա...
Մայր Աթոռի հայտարարությունը
Տարոն Մարգարյանը կգործուղվի Մոսկվա
44-օրյա պատերազմը սկսվել է երկու պատճառով․ Հայաստանի խորհրդարանի փոխնախագահ
Հայտնի է երկրի ամենախիտ բնակեցված քաղաքը
54-ամյա Քրիստինա Օրբակայտեն լողազգեստով ցուցադրել է կազմվածքը
Պոլսո Հայոց Պատրիարքը չի հստակեցնում՝ դե՞մ է Կաթողիկոսի հեռացման պահանջին, թե ոչ
«Միսս Անգլիա» մրցույթում առաջին բացահայտ նույնասեռական հաղթողը պատմել է, որ իրեն «ծաղրել են» իր սեռա...
Քեյթ Միդլթոնը բացահայտել է իր արտաքինի մասին զարմանալի գաղտնիք
«Հերյուրանք է». Գագիկ Բեգլարյանը՝ Ավինյանի համար ձայներ ապահովելու եւ փողերի լվացման մասին