Գիտնականները պարզել են ձվի ամենօրյա սպառման օգտակարությունը
Ամերիկյան սննդի միության գիտնականները Nutrition 2018 համաժողովի շրջանակներում ներկայացվել են մի շարք գիտական աշխատանքների նախնական արդյունքները, որոնցում բացահայտվում է տարատեսակ սննդամթերքների օգտակարությունն առողջության համար:
Ինչպես հայտնում է Lenta.ru-ն՝ վկայակոչելով գիտական աղբյուրը, ավելորդ քաշ ունեցող հիվանդների մասնակցությամբ հետազոտությունը ցույց է տվել, որ ձվի ամենօրյա կիրառումը 12 շաբաթվա ընթացքում զգալիորեն նվազեցնում է շաքարային դիաբետի զարգացման հավանականությունը՝ միևնույն ժամանակ չփոխելով խոլեստերինի մակարդակն արյան մեջ:
Ինչպես նշվում է, արյան մեջ շաքարի մակարդակը կարգավորել օգնում է նաև պեկան տեսակի ընկույզը: Օրական 42 գրամ պեկան ընկույզ օգտագործելու պարագայում 4 շաբաթ անց նկատվում է օգտակարությունը:
Գիտափորձին մասնակցել է 54-83 տարեկան 101 677 մարդ: Հետազոտության արդյունքները ցույց են տվել նաև, որ ցածր յուղայնության կաթնամթերքը կանխում է հաստաղու քաղցկեղի առաջացումը:


















































Հավանաբար ԱԱԾ աշխատողները գտել իշխանությանը լոյալ քահանաների, իրենց են դիմել, ինձ չեն դիմել. Տեր Նշա...
Քարից մինչև արձան. Գիտնականները առաջին անգամ ցույց են տվել Զատկի կղզում մոայիի ստեղծումը
Մայր Աթոռի հայտարարությունը
Տարոն Մարգարյանը կգործուղվի Մոսկվա
44-օրյա պատերազմը սկսվել է երկու պատճառով․ Հայաստանի խորհրդարանի փոխնախագահ
«Միսս Անգլիա» մրցույթում առաջին բացահայտ նույնասեռական հաղթողը պատմել է, որ իրեն «ծաղրել են» իր սեռա...
Հայտնի է երկրի ամենախիտ բնակեցված քաղաքը
Խիստ ծանր հիվանդություններից բացի բոլորը պետք է զորակոչվեն բանակ․ Գեղամ Նազարյան
«Հերյուրանք է». Գագիկ Բեգլարյանը՝ Ավինյանի համար ձայներ ապահովելու եւ փողերի լվացման մասին
Քեյթ Միդլթոնը բացահայտել է իր արտաքինի մասին զարմանալի գաղտնիք