Սննդամթերքի որոշ տեսակներ կարող են հիշողության հետ կապված խնդիրների առաջացնել
Հիշողության հետ կապված խնդիրների դրսեւորումը կարող է կապակցված լինել որոշակի սննդամթերքի գործածման հետ։ Այս մասին Helsingin Sanomat թերթին տված հարցազրույցում ասել է Հելսինկիի համալսարանի գիտնական Սատու Յուվյակորպին։
Մեծ քանակությամբ ցածրորակ ածխածինների ու կենդանական ճարպերի գործածումը նպաստում են հիշողության հետ կապված խնդիրների դրսեւորմանը։ Սակայն կան մթերքներ, որոնք ունակ են նվազեցնել հիշողության վատացման հավանականությունը։ Դրանցից է, օրինակ, ձուկը, հայտնում է ՌԻԱ Նովոստին։
Ձիթապտղի յուղը, բուսական առատ սնունդը, ամբողջահատիկ մթերքները, ոլոռազգիները, սերմերը, ձուկը, սպիտակ միսն ու փոքր քանակության ոգելից խմիչքը նույնպես նպաստում են հիշողության հետ կապված խնդիրների դրսեւորման հավանականության նվազմանը ։


















































Հավանաբար ԱԱԾ աշխատողները գտել իշխանությանը լոյալ քահանաների, իրենց են դիմել, ինձ չեն դիմել. Տեր Նշա...
Քարից մինչև արձան. Գիտնականները առաջին անգամ ցույց են տվել Զատկի կղզում մոայիի ստեղծումը
Մայր Աթոռի հայտարարությունը
Տարոն Մարգարյանը կգործուղվի Մոսկվա
44-օրյա պատերազմը սկսվել է երկու պատճառով․ Հայաստանի խորհրդարանի փոխնախագահ
«Միսս Անգլիա» մրցույթում առաջին բացահայտ նույնասեռական հաղթողը պատմել է, որ իրեն «ծաղրել են» իր սեռա...
Հայտնի է երկրի ամենախիտ բնակեցված քաղաքը
Խիստ ծանր հիվանդություններից բացի բոլորը պետք է զորակոչվեն բանակ․ Գեղամ Նազարյան
«Հերյուրանք է». Գագիկ Բեգլարյանը՝ Ավինյանի համար ձայներ ապահովելու եւ փողերի լվացման մասին
Քեյթ Միդլթոնը բացահայտել է իր արտաքինի մասին զարմանալի գաղտնիք