Ինչով են վնասակար սննդային հավելումները
Գիտնականները պարզել են, որ պատրաստի սննդից պատրաստված էմուլգատորային սննդային հավելումները վնասում են մարդու աղիները, առաջացնելով բորբոքում։ Միաժամանակ, դրանք նաեւ մեծացնում են օնկոլոգիական հիվանդությունների ռիսկերը։ Այս մասին գրում է Daily Mail հանդեսը։ Էմուլգատորները հավելումներ են, որոնք ավելացնում են սննդին, որպեսզի կանխեն ճարպերի եւ ջրի քայքայումը։ Այն բարելավում է սննդի տեքստուրան եւ արտաքին տեսքը, ինչպես օրինակ՝ յոգուրտների, եւ ավելացնում է սննդի պիտանելիության ժամկետը։ Սակայն այս դրական կողմերով հանդերձ, մասնագետները զգուշացնում են, որ դրանց չափազանց շատ օգտագործումը կարող է քայքայել աղիքները պատող պաշտպանիչ լորձաթաղանթը։
Արդյունքում՝ այնտեղ սկսում են բազմանալ բակտերիաներ, որոնք առաջացնում են բորբոքումներ։ Դա էլ իր հերթին մեծացնում է օնկոլոգիական հիվանդություն ձեռք բերելու հավանականությունը։ Գիտնականները նկատում են, որ եզրակացությունները, որոնց հանգել են հետազոտությունների արդյունքում, վերջնական չեն, սակայն նաեւ հորդորում են պահպանել չափավորությունը՝ էմուլգատորային հավելումների կիրառման հարցում։


















































Երևանում խուլիգանական վարք դրսևորելու կասկածանքով ձերբակալվել է լեհական ակումբի 17 երկրպագու
Դաշտ են դուրս գալիս ձեւիստները
Ում դրոշը պետք է երեւա սահմանի այն կողմում
Հայաստանի քաղաքացիները հայտնվել են ռուսական անձնագիր ստացողների թոփ-5-ում
Քաղաքապետարանի ավտոբուսների մասնակցությամբ ամեն 2-րդ վթարի մեղավորը ավտոբուսի վարորդներն են
Բեմ են դուրս գալիս «սոցիոլոգները»
Երևան-Մոսկվա չվերթի ինքնաթիռում ոչ ադեկվատ վիճակում գտնվող ուղևորը ձերբակալվել է
61 միլիոն եվրո․ Մբապեն դատարանում հաղթել է ՊՍԺ–ին
200.000 դոլար՝ միջնորդության և 23.000 դոլար՝ կառուցապատման թույլտվության համար. Աղազարյանի գործը դատ...
ՍԱՏՄ-ն անհայտ ծագման միս է առգրավել ու ուղարկել ոչնչացման (տեսանյութ)