Որ ճարպային մթերքներն են օգտակար սրտի եւ անոթների համար
Ոչ բոլոր ճարպային մթերքներն են վնասակար օրգանիզմի համար։ Այսպես, միջերկրածովյան խոհանոցի ճաշատեսակներ օգտագործելիս փորձարկվող խմբում հինգ տարվա ընթացքում աթերոսկլերոզի մակարդակը նվազել է գրեթե 30 տոկոսով, հայտնում է «Российская газета»-ն։
Հետազոտության համաձայն՝ փորձարկվողների սննդակարգը բաղկացած էր ընկույզներից, որոնք հարստացված էին առողջ ճարպերով, որոնք օգտակար էին սրտի համար և նվազեցնում էին վատ խոլեստերինը: Մի շարք ուսումնասիրություններ պնդում են, որ ընկույզի կանոնավոր օգտագործումը բարելավում է մարդու ճանաչողական գործառույթը և նվազեցնում նեյրոդեգեներատիվ հիվանդությունների ռիսկը:
Հետազոտությանը մասնակցած մարդկանց մոտ ձիթապտղի յուղի օգտագործումը նպաստել է սրտանոթային հիվանդությունների զարգացման ռիսկի նվազեցմանը: Երկարակեցությունը և կենսամակարդակի ընդհանուր բարելավումը նույնպես կապված են այս մթերքի կանոնավոր օգտագործման հետ:


















































Երևանում խուլիգանական վարք դրսևորելու կասկածանքով ձերբակալվել է լեհական ակումբի 17 երկրպագու
Դաշտ են դուրս գալիս ձեւիստները
Ում դրոշը պետք է երեւա սահմանի այն կողմում
Հայաստանի քաղաքացիները հայտնվել են ռուսական անձնագիր ստացողների թոփ-5-ում
Քաղաքապետարանի ավտոբուսների մասնակցությամբ ամեն 2-րդ վթարի մեղավորը ավտոբուսի վարորդներն են
Բեմ են դուրս գալիս «սոցիոլոգները»
Երևան-Մոսկվա չվերթի ինքնաթիռում ոչ ադեկվատ վիճակում գտնվող ուղևորը ձերբակալվել է
61 միլիոն եվրո․ Մբապեն դատարանում հաղթել է ՊՍԺ–ին
200.000 դոլար՝ միջնորդության և 23.000 դոլար՝ կառուցապատման թույլտվության համար. Աղազարյանի գործը դատ...
ՍԱՏՄ-ն անհայտ ծագման միս է առգրավել ու ուղարկել ոչնչացման (տեսանյութ)