Նշվել են առողջության համար օգտակար ծծմբով հարուստ բանջարեղենները
Օսակայի (Ճապոնիա) համալսարանի հետազոտողները որոշել են ստույգ պարզել ծծմբի պարունակությունը բանջարեղեններում, ներառյալ սոխը եւ սխտորը։ Նրանք ծծմբի բարձր պարունակություն են հայտնաբերել 22 բանջարեղեններում։ Նրանց հետազոտության արդյունքները հրապարակվել են Food Chemistry-ում։
Ծծմբի շնորհիվ մթերքները դրական ազդեցություն են ունենում մարդու առողջության վրա. ծծումբը հակաօքսիդանտի դեր է կատարում։
Հեղինակներն օգտագործել են մասս-սպեկտրոմետրիայի մեթոդը՝ կայուն իզոտոպների բաժանման մեթոդի կիրառմամբ։ Պարզվել է, որ ռեակցիայի ունակություն ունեցող պոլիսուլֆիդների բարձր մակարդակներ կարող են հայտնաբերվել ոչ միայն պրաս-սոխի տիպի, այլեւ խաչածաղկավոր (Brassicaceae) բանջարեղեններում, ինչպիսին են բրոկոլին եւ կաղամբը։
Հեղինակները հույս ունեն, որ իրենց աշխատանքի արդյունքները կօգնեն մշակել մթերքներ եւ հավելումներ, որոնք հարուստ կլինեն ակտիվ պոլիսուլֆիդներով։


















































Քարից մինչև արձան. Գիտնականները առաջին անգամ ցույց են տվել Զատկի կղզում մոայիի ստեղծումը
Մայր Աթոռի հայտարարությունը
Զորականում ուսանողին ծեծի ենթարկած դեռահասներն ազատության մեջ են
44-օրյա պատերազմը սկսվել է երկու պատճառով․ Հայաստանի խորհրդարանի փոխնախագահ
54-ամյա Քրիստինա Օրբակայտեն լողազգեստով ցուցադրել է կազմվածքը
Խիստ ծանր հիվանդություններից բացի բոլորը պետք է զորակոչվեն բանակ․ Գեղամ Նազարյան
Հայտնի է երկրի ամենախիտ բնակեցված քաղաքը
Քեյթ Միդլթոնը բացահայտել է իր արտաքինի մասին զարմանալի գաղտնիք
«Միսս Անգլիա» մրցույթում առաջին բացահայտ նույնասեռական հաղթողը պատմել է, որ իրեն «ծաղրել են» իր սեռա...
«Հերյուրանք է». Գագիկ Բեգլարյանը՝ Ավինյանի համար ձայներ ապահովելու եւ փողերի լվացման մասին