Ինչո՞վ է խաղողը վնասակար
Սննդաբան Եկատերինա Մատիսկինան Sputnik ռադիոկայանին տված հարցազրույցում նախազգուշացրել է խաղողի վտանգավոր հատկությունների մասին որոշակի հիվանդություններ ունեցող մարդկանց համար։
«Խաղողի մեջ միայն կեղեւն է բջջանյութ պարունակում, իսկ ներսում փխրուն եւ փափուկ է, ինչը հեշտ հասանելի շաքարն է։ Խաղողը նաեւ բարձր գլիկեմիկ ինդեքս ունի, որն արագորեն բարձրացնում է արյան մեջ շաքարի մակարդակը մթերքն ուտելուց հետո: Ուստի ինսուլինակայունությամբ, շաքարային դիաբետով մարդիկ պետք է սահմանափակեն խաղողի օգտագործումը»,- պարզաբանել է մասնագետը։
Նշվում է, որ ճարպակալմամբ մարդիկ եւ նրանք, ովքեր պայքարում են ավելորդ քաշի դեմ, եւս պետք է զգույշ լինեն խաղողի եւ դրա ածանցյալների հետ։ Սննդաբանը նշել է, որ միրգն ինքնին ազատվում է բջջանյութից, իսկ մեզ մնում է մաքուր շաքարը։ Նրա խոսքով՝ չամիչն ավելի կալորիական մթերք է, փոխանցում է Հանրային լրատվական ծառայությունը։


















































Քարից մինչև արձան. Գիտնականները առաջին անգամ ցույց են տվել Զատկի կղզում մոայիի ստեղծումը
Մայր Աթոռի հայտարարությունը
Զորականում ուսանողին ծեծի ենթարկած դեռահասներն ազատության մեջ են
44-օրյա պատերազմը սկսվել է երկու պատճառով․ Հայաստանի խորհրդարանի փոխնախագահ
Խիստ ծանր հիվանդություններից բացի բոլորը պետք է զորակոչվեն բանակ․ Գեղամ Նազարյան
Հայտնի է երկրի ամենախիտ բնակեցված քաղաքը
Քեյթ Միդլթոնը բացահայտել է իր արտաքինի մասին զարմանալի գաղտնիք
«Միսս Անգլիա» մրցույթում առաջին բացահայտ նույնասեռական հաղթողը պատմել է, որ իրեն «ծաղրել են» իր սեռա...
54-ամյա Քրիստինա Օրբակայտեն լողազգեստով ցուցադրել է կազմվածքը
«Հերյուրանք է». Գագիկ Բեգլարյանը՝ Ավինյանի համար ձայներ ապահովելու եւ փողերի լվացման մասին