Ինչո՞վ է վտանգավոր հին կեֆիրը
3 օրից ավել պահված հին կեֆիրը կարող է վտանգավոր լինել, նախազգուշացրել է սննդաբան Ելենա Սոլոմատինան (Ռուսաստան)։
«Մոսկվա 24»-ին տված հարցազրույցում մասնագետն ասել է, որ աղեստամոքսային տրակտի հիվանդություններ ունեցող, ինչպես նաեւ կաթի սպիտակուցի նկատմամբ անհանդուրժողականությամբ կամ ալերգիկությամբ մարդիկ չպետք է երեք օրվա կեֆիր խմեն։ Այդ խմիչքից պետք է զերծ մնան նաեւ վարորդները:
Մնացած դեպքերում մասնագետը խորհուրդ է տվել ուշադրություն դարձնել մթերքի պիտանելիության ժամկետին, քանի որ ըմպելիքի հատկությունները կախված են դրանից։
Սոլոմատինայի խոսքով՝ մեկ օրվա կեֆիր կարելի է տալ նույնիսկ նորածիններին։ Հետագայում, սակայն, բակտերիաներն ավելի ու ավելի են խմորում շաքարը՝ ըմպելիքը գրեթե քացախի վերածելով։ Կեֆիրը թթու է դառնում դրանում էթանոլի հայտնվելու պատճառով։ Հենց այդ պատճառով էլ այն չի կարելի խմել գաստրիտների, խոցերի եւ պանկրեատիտի դեպքում։
«Վարորդները եւս չպետք է կեֆիր խմեն ղեկին նստելուց առաջ, քանի որ արյան մեջ էթանոլի քանակը կարող է գերազանցել թույլատրելի սահմանը»,- զգուշացրել է սննդաբանը։


















































Քարից մինչև արձան. Գիտնականները առաջին անգամ ցույց են տվել Զատկի կղզում մոայիի ստեղծումը
Մայր Աթոռի հայտարարությունը
Զորականում ուսանողին ծեծի ենթարկած դեռահասներն ազատության մեջ են
44-օրյա պատերազմը սկսվել է երկու պատճառով․ Հայաստանի խորհրդարանի փոխնախագահ
Խիստ ծանր հիվանդություններից բացի բոլորը պետք է զորակոչվեն բանակ․ Գեղամ Նազարյան
Հայտնի է երկրի ամենախիտ բնակեցված քաղաքը
Քեյթ Միդլթոնը բացահայտել է իր արտաքինի մասին զարմանալի գաղտնիք
«Միսս Անգլիա» մրցույթում առաջին բացահայտ նույնասեռական հաղթողը պատմել է, որ իրեն «ծաղրել են» իր սեռա...
54-ամյա Քրիստինա Օրբակայտեն լողազգեստով ցուցադրել է կազմվածքը
«Հերյուրանք է». Գագիկ Բեգլարյանը՝ Ավինյանի համար ձայներ ապահովելու եւ փողերի լվացման մասին