Մթերքների ինչպիսի համադրությունները կարող են վնասակար լինել
Որոշ սննդամթերքներ Խորհուրդ չի տրվում համադրել միմյանց հետ՝ անհաջող համադրությունները կարող են բացասաբար ազդել մեր առողջության վրա:
Ինչպես պնդում է բժիշկ-դիետոլոգ Ելենա Սոլոմատինան՝ շատերը վատ են մարսում մսի համադրությունը կարտոֆիլի կամ մակարոնի հետ: Բանն այն է, որ միսը մարսվում է ստամոքսում եւ պահանջում է աղաթթու, իսկ օսլա պարունակող մթերքներն, ըստ մասնագետի, գործ չունեն ստամոքսում:
Որոշ բանջարեղեններ նույնպես կարող են դժվար համադրվել: Ըստ մասնագետի՝ չպետք է չարաշահել լոլիկի եւ վարունգի աղցանը:
«Բայց այստեղ ամեն ինչ անհատական է, շատերը բավարար քանակությամբ աղցան են ուտում եւ իրենց հիանալի են զգում»,- ասել է սննդաբանը:
Նրա խոսքով՝ պետք չէ նաեւ շատ սուրճ խմել կաթով` այդ մթերքների քիմիական բաղադրության առանձնահատկությունների պատճառով:
«Մեկ բաժակ խմելու դեպքում նման բան չի լինի: Մեծ քանակությամբ խմելու դեպքում սուրճը, ինչպես նաեւ թունդ թեյը, կկապվի կաթի սպիտակուցների հետ, եւ դա կբարդացնի մարսողությունը»,- բացատրել է նա:


















































Քարից մինչև արձան. Գիտնականները առաջին անգամ ցույց են տվել Զատկի կղզում մոայիի ստեղծումը
Մայր Աթոռի հայտարարությունը
Զորականում ուսանողին ծեծի ենթարկած դեռահասներն ազատության մեջ են
44-օրյա պատերազմը սկսվել է երկու պատճառով․ Հայաստանի խորհրդարանի փոխնախագահ
Խիստ ծանր հիվանդություններից բացի բոլորը պետք է զորակոչվեն բանակ․ Գեղամ Նազարյան
Հայտնի է երկրի ամենախիտ բնակեցված քաղաքը
Քեյթ Միդլթոնը բացահայտել է իր արտաքինի մասին զարմանալի գաղտնիք
«Միսս Անգլիա» մրցույթում առաջին բացահայտ նույնասեռական հաղթողը պատմել է, որ իրեն «ծաղրել են» իր սեռա...
54-ամյա Քրիստինա Օրբակայտեն լողազգեստով ցուցադրել է կազմվածքը
«Հերյուրանք է». Գագիկ Բեգլարյանը՝ Ավինյանի համար ձայներ ապահովելու եւ փողերի լվացման մասին