Ինչպե՞ս ճիշտ պանիր ընտրել եւ ինչի՞ն է պետք ուշադրություն դարձնել
Պանիր գնելիս ավելի լավ է նախապատվությունը տալ բնական բաղադրությամբ արտադրանքին: «Վեչերնյայա Մոսկվա»-ի հետ զրույցում այս մասին պատմել է սննդաբան Ելենա Սոլոմատինան:
Մասնագետի խոսքով` ավելի լավ է խուսափել աղի բարձր պարունակությամբ պանիրներից: Բացի այդ, որակյալ պանիրը չպետք է վնասակար հավելումներ պարունակի:
«Ճիշտ է առանց կաթի յուղի փոխարինիչների, առանց արմավենու յուղի մթերք գնել: Մասնավորապես, վերամշակված պանիրներին հատուկ աղեր են ավելացվում, ավելի լավ է հրաժարվել նման պանիրներից»,- ասել է նա:
Գնելիս խորհուրդ է տրվում նաեւ ուշադրություն դարձնել գնի վրա: Փորձագետի կարծիքով` լավ պանիրը չի կարող չափազանց էժան լինել:
Սոլոմատինան նաեւ նշել է, որ կոշտ պանիրներն ավելի շատ սննդարար նյութեր են պարունակում:
«Որքան պինդ է պանիրը, այնքան այն ավելի կոնցենտրացված է եւ ավելի շատ սպիտակուց եւ կալցիում է պարունակում: Ընդ որում, նման պանիրների մեջ, որպես կանոն, ավելի շատ աղ կա: Բայց այն չպետք է չափից ավելի շատ լինի»,- ասել է նա:
Սննդաբանն ընդգծել է, որ բնական տնտեսությունների պանիրները կարող են ավելի որակյալ լինել, քան մթերային խանութներինը: Սակայն դրանք գնելիս մասնագետը խորհուրդ է տալիս նայել բաղադրությանը:


















































Քարից մինչև արձան. Գիտնականները առաջին անգամ ցույց են տվել Զատկի կղզում մոայիի ստեղծումը
Զորականում ուսանողին ծեծի ենթարկած դեռահասներն ազատության մեջ են
Մայր Աթոռի հայտարարությունը
44-օրյա պատերազմը սկսվել է երկու պատճառով․ Հայաստանի խորհրդարանի փոխնախագահ
«Հերյուրանք է». Գագիկ Բեգլարյանը՝ Ավինյանի համար ձայներ ապահովելու եւ փողերի լվացման մասին
«Միսս Անգլիա» մրցույթում առաջին բացահայտ նույնասեռական հաղթողը պատմել է, որ իրեն «ծաղրել են» իր սեռա...
Քեյթ Միդլթոնը բացահայտել է իր արտաքինի մասին զարմանալի գաղտնիք
Հայտնի է երկրի ամենախիտ բնակեցված քաղաքը
54-ամյա Քրիստինա Օրբակայտեն լողազգեստով ցուցադրել է կազմվածքը
Խիստ ծանր հիվանդություններից բացի բոլորը պետք է զորակոչվեն բանակ․ Գեղամ Նազարյան