Ինչո՞ւ է վտանգավոր ձմերուկի եւ սեխի կանաչ մասերն ուտելը
Ձմերուկի եւ սեխի կանաչ մասերն ուտել խորհուրդ չի տրվում, հավաստիացնում է Մոսկվայի առողջապահության դեպարտամենտի գլխավոր սննդաբան Անտոնինա Ստարոդուբովան։
Ինչպես տեղեկացնում է ՌԻԱ «Նովոստի»-ն, եթե ձմերուկի մեջ վնասակար նյութեր կան, դրանց մեծ մասը կուտակվում է կեղեւի տակ։ Սննդաբանի խոսքով՝ նիտրատները կարող են կուտակվել հենց կանաչ մասում, ուստի արժե պտուղներն ուտել մինչեւ այդ մասը։
Անտոնինա Ստարոդուբովան նաեւ խորհուրդ է տալիս ընտրել այնպիսի ձմերուկ եւ սեխ, որպեսզի դրանք կարելի լինի ուտել մեկ օրում։ Կտրված պտուղները պետք է պահել սառնարանում՝ ծածկելով սննդային թաղանթով, նշել է մասնագետը։
Հիշեցնենք, որ բոլորին չէ, որ խորհուրդ է տրվում ձմերուկ ուտել. քանի որ այդ պտղի մեջ բավական շատ շաքար կա, շաքարային դիաբետ ունեցող պացիենտներին խորհուրդ է տրվում խուսափել ձմերուկ ուտելուց։


















































Քարից մինչև արձան. Գիտնականները առաջին անգամ ցույց են տվել Զատկի կղզում մոայիի ստեղծումը
Զորականում ուսանողին ծեծի ենթարկած դեռահասներն ազատության մեջ են
Մայր Աթոռի հայտարարությունը
44-օրյա պատերազմը սկսվել է երկու պատճառով․ Հայաստանի խորհրդարանի փոխնախագահ
«Հերյուրանք է». Գագիկ Բեգլարյանը՝ Ավինյանի համար ձայներ ապահովելու եւ փողերի լվացման մասին
«Միսս Անգլիա» մրցույթում առաջին բացահայտ նույնասեռական հաղթողը պատմել է, որ իրեն «ծաղրել են» իր սեռա...
Քեյթ Միդլթոնը բացահայտել է իր արտաքինի մասին զարմանալի գաղտնիք
Հայտնի է երկրի ամենախիտ բնակեցված քաղաքը
54-ամյա Քրիստինա Օրբակայտեն լողազգեստով ցուցադրել է կազմվածքը
Խիստ ծանր հիվանդություններից բացի բոլորը պետք է զորակոչվեն բանակ․ Գեղամ Նազարյան