Նշվել են առողջության համար օգտակար ծծմբով հարուստ բանջարեղենները
Օսակայի (Ճապոնիա) համալսարանի հետազոտողները որոշել են ստույգ պարզել ծծմբի պարունակությունը բանջարեղեններում, ներառյալ սոխը եւ սխտորը։ Նրանք ծծմբի բարձր պարունակություն են հայտնաբերել 22 բանջարեղեններում։ Նրանց հետազոտության արդյունքները հրապարակվել են Food Chemistry-ում։
Ծծմբի շնորհիվ մթերքները դրական ազդեցություն են ունենում մարդու առողջության վրա. ծծումբը հակաօքսիդանտի դեր է կատարում։
Հեղինակներն օգտագործել են մասս-սպեկտրոմետրիայի մեթոդը՝ կայուն իզոտոպների բաժանման մեթոդի կիրառմամբ։ Պարզվել է, որ ռեակցիայի ունակություն ունեցող պոլիսուլֆիդների բարձր մակարդակներ կարող են հայտնաբերվել ոչ միայն պրաս-սոխի տիպի, այլեւ խաչածաղկավոր (Brassicaceae) բանջարեղեններում, ինչպիսին են բրոկոլին եւ կաղամբը։
Հեղինակները հույս ունեն, որ իրենց աշխատանքի արդյունքները կօգնեն մշակել մթերքներ եւ հավելումներ, որոնք հարուստ կլինեն ակտիվ պոլիսուլֆիդներով։


















































Երևանում խուլիգանական վարք դրսևորելու կասկածանքով ձերբակալվել է լեհական ակումբի 17 երկրպագու
Դաշտ են դուրս գալիս ձեւիստները
Ում դրոշը պետք է երեւա սահմանի այն կողմում
Հայաստանի քաղաքացիները հայտնվել են ռուսական անձնագիր ստացողների թոփ-5-ում
Քաղաքապետարանի ավտոբուսների մասնակցությամբ ամեն 2-րդ վթարի մեղավորը ավտոբուսի վարորդներն են
Բեմ են դուրս գալիս «սոցիոլոգները»
Երևան-Մոսկվա չվերթի ինքնաթիռում ոչ ադեկվատ վիճակում գտնվող ուղևորը ձերբակալվել է
61 միլիոն եվրո․ Մբապեն դատարանում հաղթել է ՊՍԺ–ին
200.000 դոլար՝ միջնորդության և 23.000 դոլար՝ կառուցապատման թույլտվության համար. Աղազարյանի գործը դատ...
ՍԱՏՄ-ն անհայտ ծագման միս է առգրավել ու ուղարկել ոչնչացման (տեսանյութ)