Կենսաբանները խորհուրդ են տալիս խնձորն ուտել միջուկի հետ միասին
Բակտերիաների գերակշիռ մասը գտնվում է մրգերի ոչ թե արտաքին, այլ ներքին հատվածում: Այսպիսի եզրահանգման է եկել Ավստրիայի Գրաց քաղաքի Տեխնոլոգիական համալսարանի կենսաբան Գաբրիելա Բերգը:
Գիտնականի խոսքերով` հենց մանրէներն են ազդում նաև համային զգացողությունների վրա: Օրինակ` որքան շատ են պտղի մեջ Methylobacterium տեսակի բակտերիաները, այդքան արտահայտված կլինի մրգի համը:
Գիտնականները նաև հիշեցնում են, որ բակտերիաները լինում են ոչ միայն վնասակար, այլև օգտակար:
Կա բակտերիաների մեծ խումբ, որը կարգավորում է աղիների աշխատանքը և ընդհանրապես օգտակար է օրգանիզմի համար: Հենց այդ օգտակար բակտերիաների 90 տոկոսը գտնվում է, խնձորի այն հատվածում, որը սովորաբար մարդիկ չեն ուտում: Խոսքը հենց միջուկի մասին է, որտեղ խնձորի կորիզներն են: Որպեսզի խնձորը լինի օգտակար, մասնագետները խորհուրդ են տալիս ուտել այն միջուկի հետ միասին:


















































Ավստրալուհու ամբողջ մարմինը բծերով և կապտուկներով է պատվել AstraZeneca-ով պատվաստվելուց հետո (լուսանկարներ)
Քթի հատուկ սփրեյը կարող է վերացնել սոցիալական հեռավորության անհրաժեշտությունը
Վաղուց հայտնի հակաբիոտիկը կարող է արդյունավետ հակաքաղցկեղային զենք լինել
Ինչու է բարձրանում շաքարն արյան մեջ
Սպիտակուցային համեղ ըմպելիքներ, որոնք կօգնեն նիհարել
Հավանաբար ԱԱԾ աշխատողները գտել իշխանությանը լոյալ քահանաների, իրենց են դիմել, ինձ չեն դիմել. Տեր Նշա...
Քարից մինչև արձան. Գիտնականները առաջին անգամ ցույց են տվել Զատկի կղզում մոայիի ստեղծումը
Մայր Աթոռի հայտարարությունը
Տարոն Մարգարյանը կգործուղվի Մոսկվա
44-օրյա պատերազմը սկսվել է երկու պատճառով․ Հայաստանի խորհրդարանի փոխնախագահ
54-ամյա Քրիստինա Օրբակայտեն լողազգեստով ցուցադրել է կազմվածքը
Խիստ ծանր հիվանդություններից բացի բոլորը պետք է զորակոչվեն բանակ․ Գեղամ Նազարյան
Հայտնի է երկրի ամենախիտ բնակեցված քաղաքը
«Միսս Անգլիա» մրցույթում առաջին բացահայտ նույնասեռական հաղթողը պատմել է, որ իրեն «ծաղրել են» իր սեռա...
Քեյթ Միդլթոնը բացահայտել է իր արտաքինի մասին զարմանալի գաղտնիք