Սննդի մեջ խոլեստերինը չի բարձրացնում ինսուլտի ռիսկը. հետազոտություն
Սննդի, այդ թվում, հավի ձվի մեջ խոլեստերինը կապ չունի ինսուլտի ռիսկի բարձրացման հետ: Այս մասին ասվում է Արեւելյան Ֆինլանդիայի համալսարանի գիտնականների հետազոտության մեջ: Նոր հետազոտությունը հրապարակվել է American Journal of Clinical Nutrition ամսագրում:
Սակայն որոշ գիտնականներ պնդում են, որ սննդակարգում խոլեստերինի ավելցուկը նպաստում է անոթային պաթոլոգիաների, մասնավորապես, ինսուլտի ռիսկի բարձացմանը:
Ֆինլանդացի գիտնականները հետեւել են 1950 տղամարդկանց առողջությանը, որոնք 1984-1989 թթ. դարձել են «Կուոպիոյում սրտի իշեմիկ հիվանդությունների ռիսկի գործոնների հետազոտության» ծրագրի մասնակիցները: 21 տարվա ընթացքում նրանցից 217-ը ինսուլտ է տարել: Հետազոտելով սննդակարգի առանձնահատկությունների եւ ինսուլտի հանգամանքների միջեւ կապը՝ հետազոտողները եզրակացրել են, որ սննդային խոլեստերինը կապ չի ունեցել ինսուլտի ռիսկի հետ:
Այսպիսով, հետազոտության համաձայն, օրական միջինում 520 մգ խոլեստերինի օգտագործումը, ներառյալ՝ ձվի ամենօրյա կիրառումը, կապ չունի ինսուլտի հետ:
Միեւնույն ժամանակ, գիտնականները նշում են, որ հետազոտվողները չեն ունեցել սրտանոթային հիվանդություններ: Այդ իսկ պատճառով հետազոտությունն անհրաժեշտ է անցկացնել սրանոթային հիվանդություն ունեցողների շրջանում:


















































Հավանաբար ԱԱԾ աշխատողները գտել իշխանությանը լոյալ քահանաների, իրենց են դիմել, ինձ չեն դիմել. Տեր Նշա...
Քարից մինչև արձան. Գիտնականները առաջին անգամ ցույց են տվել Զատկի կղզում մոայիի ստեղծումը
Մայր Աթոռի հայտարարությունը
Տարոն Մարգարյանը կգործուղվի Մոսկվա
44-օրյա պատերազմը սկսվել է երկու պատճառով․ Հայաստանի խորհրդարանի փոխնախագահ
«Հերյուրանք է». Գագիկ Բեգլարյանը՝ Ավինյանի համար ձայներ ապահովելու եւ փողերի լվացման մասին
Հայտնի է երկրի ամենախիտ բնակեցված քաղաքը
54-ամյա Քրիստինա Օրբակայտեն լողազգեստով ցուցադրել է կազմվածքը
«Միսս Անգլիա» մրցույթում առաջին բացահայտ նույնասեռական հաղթողը պատմել է, որ իրեն «ծաղրել են» իր սեռա...
Քեյթ Միդլթոնը բացահայտել է իր արտաքինի մասին զարմանալի գաղտնիք