Գինի օգտագործելն ուղեղի համար լավագույն մարզանքն է. պրոֆեսոր
Ելիի բժշկական դպրոցից պրոֆեսոր Գորդոն Շեփերդը կարծում է, որ քիչ քանակությամբ գինու գործածումը ուղեղի համար շատ լավ վարժանք է, եւ ակտիվացնում է ուղեղի սենսորային ու հուզական հատվածները:
«Ինչպես է ուղեղը ստեղծում գինու համը» իր գրքում պրոֆեսորը ներմուծել է «նեյրոգաստրոնոմիա» տերմինը` նկարագրելու համար` ինչպես է ուղեղը ձեւավորում համի զգացողությունը, հաղորդում է Kedem.ru-ն:
Շեփերդի խոսքով` համն ուղղակի պատրանք է` ստեղծված հույզերով ու զգացմունքներով, որն ուղեկցվում է ուտելիքի ու խմիչքի օգտագործմամբ: Պրոֆեսորը հստակեցնում է, որ գինու բույրը շնչելն ու դրա համը զգալը լեզվի վրա ակտիվացնում են հազարավոր խթանիչներ` ձեւավորելով համի մասին պատկերացումը:


















































Հավանաբար ԱԱԾ աշխատողները գտել իշխանությանը լոյալ քահանաների, իրենց են դիմել, ինձ չեն դիմել. Տեր Նշա...
Տարոն Մարգարյանը կգործուղվի Մոսկվա
44-օրյա պատերազմը սկսվել է երկու պատճառով․ Հայաստանի խորհրդարանի փոխնախագահ
Զախարովան Կալլասին և Կոսին համեմատել է վամպիրների հետ՝ Երևանի հետ հարաբերությունների մասին հայտարարո...
Պոլսո Հայոց Պատրիարքը չի հստակեցնում՝ դե՞մ է Կաթողիկոսի հեռացման պահանջին, թե ոչ
Սի Ծինփինը ներկայացրել է Չինաստանի դիրքորոշումը Ուկրաինայի հակամարտության խաղաղ կարգավորման վերաբերյ...
Քեյթ Միդլթոնը բացահայտել է իր արտաքինի մասին զարմանալի գաղտնիք
Խիստ ծանր հիվանդություններից բացի բոլորը պետք է զորակոչվեն բանակ․ Գեղամ Նազարյան
«Միսս Անգլիա» մրցույթում առաջին բացահայտ նույնասեռական հաղթողը պատմել է, որ իրեն «ծաղրել են» իր սեռա...
«Հերյուրանք է». Գագիկ Բեգլարյանը՝ Ավինյանի համար ձայներ ապահովելու եւ փողերի լվացման մասին