Գինի օգտագործելն ուղեղի համար լավագույն մարզանքն է. պրոֆեսոր
Ելիի բժշկական դպրոցից պրոֆեսոր Գորդոն Շեփերդը կարծում է, որ քիչ քանակությամբ գինու գործածումը ուղեղի համար շատ լավ վարժանք է, եւ ակտիվացնում է ուղեղի սենսորային ու հուզական հատվածները:
«Ինչպես է ուղեղը ստեղծում գինու համը» իր գրքում պրոֆեսորը ներմուծել է «նեյրոգաստրոնոմիա» տերմինը` նկարագրելու համար` ինչպես է ուղեղը ձեւավորում համի զգացողությունը, հաղորդում է Kedem.ru-ն:
Շեփերդի խոսքով` համն ուղղակի պատրանք է` ստեղծված հույզերով ու զգացմունքներով, որն ուղեկցվում է ուտելիքի ու խմիչքի օգտագործմամբ: Պրոֆեսորը հստակեցնում է, որ գինու բույրը շնչելն ու դրա համը զգալը լեզվի վրա ակտիվացնում են հազարավոր խթանիչներ` ձեւավորելով համի մասին պատկերացումը: