Գիտնականները նշել են ընդհատումներով քաղցելու օգուտի մասին
Ընդհատումներով քաղցելը բարելավում է կոգնիտիվ ունակությունները եւ ավելացնում կյանքի տեւողությունը։ Այս մասին տեղեկացնում են Ծերացման խնդիրների ազգային ինստիտուտի (ԱՄՆ) մասնագետները, որոնց նոր հետազոտությունը հրապարակվել է The New England Journal of Medicine ամսագրում։
Գիտնականների խոսքով՝ կալորիաների սահմանափակումը սննդի որակը պահպանելով, նվազեցնում է տարբեր հիվանդությունների առաջացման վտանգը։ Բացի այդ, մի շարք հետազոտություններ ցույց են տվել, որ սնվելու նման ռեժիմը օգուտ է բերում ուղեղի առողջությանը. սնվելու ընդհատումներին բջիջների ադապտիվ ռեակցիան բարձրացնում է սթրեսը հաղթահարելու եւ հիվանդություններին դիմակայելու կարողությունը։
Ինչպես նշում են մասնագետները, կալորիաների դեֆիցիտի ժամանակ օրգանիզմն սկսում է հին, չգործող բջիջները վերածել գլյուկոզայի, որը օգտագործվում է էներգիա արտադրելու համար։ Բացի այդ, օրգանիզմն սկսում է էներգիա ստանալ ճարպային բջիջներից, ինչը հանգեցնում է սիրտ-անոթային համակարգի եւ հենաշարժողական ապարատի բեռնվածության նվազմանը։
Հետազոտողների խոսքով՝ ընդհատումներով քաղցելը նվազեցնում է ճարպակալման եւ դիաբետի առաջացման ռիսկն անգամ ավելի շատ, քան ցածր կալորիականությամբ դիետան։


















































Հավանաբար ԱԱԾ աշխատողները գտել իշխանությանը լոյալ քահանաների, իրենց են դիմել, ինձ չեն դիմել. Տեր Նշա...
Քարից մինչև արձան. Գիտնականները առաջին անգամ ցույց են տվել Զատկի կղզում մոայիի ստեղծումը
Մայր Աթոռի հայտարարությունը
Տարոն Մարգարյանը կգործուղվի Մոսկվա
44-օրյա պատերազմը սկսվել է երկու պատճառով․ Հայաստանի խորհրդարանի փոխնախագահ
«Հերյուրանք է». Գագիկ Բեգլարյանը՝ Ավինյանի համար ձայներ ապահովելու եւ փողերի լվացման մասին
«Միսս Անգլիա» մրցույթում առաջին բացահայտ նույնասեռական հաղթողը պատմել է, որ իրեն «ծաղրել են» իր սեռա...
Խիստ ծանր հիվանդություններից բացի բոլորը պետք է զորակոչվեն բանակ․ Գեղամ Նազարյան
Հայտնի է երկրի ամենախիտ բնակեցված քաղաքը
Քեյթ Միդլթոնը բացահայտել է իր արտաքինի մասին զարմանալի գաղտնիք