Սննդաբանը նշել է, թե որոնք են առավել վտանգավոր քաղցրեղենները
Ռուս բժիշկ-սննդաբան Ելենա Սոլոմատինան հայտնել է, թե որոնք են ամենավնասակար քաղցրեղենները: Նրա խոսքով՝ առավել վտանգավոր են աղանդերները, որոնց պատրաստման ժամանակ համադրվում են շաքարն ու տրանսճարպերը (ճարպաթթվի տրանսիզոմեր):
Ինչպես փոխանցում է Gazeta.ru-ը, մասնագետը նշել է, որ տարնսճարպեր են անվանում բուսայուղերը, որոնք ջրածնի հետ քիմիական ռեակցիայի ճանապարհով պնդանում են: Նման համադրություն հաճախ օգտագործում են հրուշակեղենի արտադրության մեջ կարագի փոխարեն, ինչպես օրինակ տորթեր, թխվածքներ և կարկանդակներ պատրաստելիս:
Ծայրահեղ վտանգավոր անուշեղենների շարքին են դասվում նաև տապակվող աղանդերները, ինչպես օրինակ՝ փքաբլիթները:
Սննդաբանը խորհուրդ է տալիս զերծ մնալ գունանյութեր պարունակող քաղցրավենիք օգտագործելուց: Փորձագետի խոսքով՝ պետք չէ գնել վառ գույն և ուժեղ բույր ունեցող քաղցրավենիք, քանի որ բույրի սրությունը նույնպես ապահովվում է քիմիական նյութերի միջոցով:
«Նման նյութերն ուղղակի «ռումբ» են ստամոքսի համար»,- շեշտել է սննդաբանը:
Վտանգավոր քաղցրեղենի շարքը մասնագետը դասում է նաև «մարմելադային» կոնֆետները, որոնք կառուցվածքով մաստակի են նմանվում:


















































Հավանաբար ԱԱԾ աշխատողները գտել իշխանությանը լոյալ քահանաների, իրենց են դիմել, ինձ չեն դիմել. Տեր Նշա...
Քարից մինչև արձան. Գիտնականները առաջին անգամ ցույց են տվել Զատկի կղզում մոայիի ստեղծումը
Տարոն Մարգարյանը կգործուղվի Մոսկվա
Մայր Աթոռի հայտարարությունը
44-օրյա պատերազմը սկսվել է երկու պատճառով․ Հայաստանի խորհրդարանի փոխնախագահ
54-ամյա Քրիստինա Օրբակայտեն լողազգեստով ցուցադրել է կազմվածքը
«Միսս Անգլիա» մրցույթում առաջին բացահայտ նույնասեռական հաղթողը պատմել է, որ իրեն «ծաղրել են» իր սեռա...
Քեյթ Միդլթոնը բացահայտել է իր արտաքինի մասին զարմանալի գաղտնիք
Հայտնի է երկրի ամենախիտ բնակեցված քաղաքը
«Հերյուրանք է». Գագիկ Բեգլարյանը՝ Ավինյանի համար ձայներ ապահովելու եւ փողերի լվացման մասին