Իմ Հերոս նախագիծ
Գլխավոր Թոփ լուրեր Լրահոս Վիդեո Թրենդ
Պատրաստ ենք աջակցել ՀՀ-Ադրբեջան խաղաղության գործընթացին․ ԵԱՀԿ գլխավոր քարտուղարի պաշտոնակատար Պողոսյանի դժբախտ դեպքն են միշտ հիշում, իրենք հազարավոր երեխաների տարան, կոտորեցին․ Քոչարյան (տեսանյութ) Խորհրդարանական քառօրյան շարունակում է աշխատանքը (տեսանյութ) Եթե Արցախը «հղի կին էր», ապա Փաշինյանը սպանեց նրան այնպես, ինչպես իր շարասյունը՝ իրական հղի կնոջը. Լևոն Քոչարյան ՄՔԴ-ի հետ համագործակցելու Երևանի պատրաստակամությունը վնաս է հասցնում ռուս-հայկական հարաբերություններին. Զախարովա Վրաստանում ոստիկանությունը սկսել է խուզարկություններ անցկացնել ընդդիմադիրների գրասենյակներում Ինչ կարծիք ունի ՌԴ նախագահ Վլադիմիր Պուտինը Թրամփի մասին (տեսանյութ) Ոստիկանությանը և ԱԱԾ-ին հատկացվող գումարներն աճել են, մինչդեռ տնտեսության զարգացման համար նախատեսված ծախսերը՝ նվազել են. «Լույս» հիմնադրամ Վազգեն Մանուկյանը տուգանվել է 400 հազար դրամի չափով Ովքեր կմասնակցեն Գյումրիի քաղաքապետի նախնական ընտրություններին Հովիկ Աղազարյանը հեռացվել է «ՔՊ»-ից Եթե ինչ-որ մեկը գա, ատրճանակը դնի ու ասի՝ աշխատավարձ բարձրացրու, ասելու ենք՝ կրակի․ Գրիգորյան

Հեռախոսի բովանդակությունը տպել են, տվել` կարդանՓաշինյանի աներորդին վստահեցնում է, որ ինքը լրիվ մաքուր է Սիրիական բանակը հայտարարել է Համա քաղաքից նահանջելու մասինԴեյվիդ Բեքհեմը հումորով է արձագանքել որդու գրառմանըՄեքենայից գողություն կատարած տղամարդիկ հայտնաբերվել և ներկայացվել են նախաքննական մարմին (տեսանյութ)Բիթքոինի գինն առաջին անգամ գերազանցել է 100 հազար դոլարըՊատրաստ ենք աջակցել ՀՀ-Ադրբեջան խաղաղության գործընթացին․ ԵԱՀԿ գլխավոր քարտուղարի պաշտոնակատարՊողոսյանի դժբախտ դեպքն են միշտ հիշում, իրենք հազարավոր երեխաների տարան, կոտորեցին․ Քոչարյան (տեսանյութ)Հալեպահայերի առաջին խմբի ժամանումը Հայաստան սպասվում է դեկտեմբերի 14-ինՋնջե՞լ եք ձեր հեռախոսի պարունակությունը. հարց՝ ՔՊ-ական պատգամավորինՔՊ-ում կան մարդիկ, որոնք ևս կասկածվում են արտահոսք կազմակերպելու մեջ․ հետաքննություն կլինի․ ՍիմոնյանԽորհրդարանական քառօրյան շարունակում է աշխատանքը (տեսանյութ)Փաշինյանը չի կարող բոլոր միջոցներով հասնել նրան, որ ես իմ մանդատը վայր դնեմ. ԱղազարյանՔՊ-ականները զբաղված են չաթերը ջնջելու գործովԱղազարյանի հրաժարվելը՝ կատարել «շեֆի» հորդորը, ավելի շատ ձեռնտու է ՓաշինյանինՀովիկ Աղազարյանի նյարդերը տեղի տվեցին. դիմում` ԱԺ նախագահինԵրևանում 12 անձանց միջև ծագած վեճը վերածվել է ծեծկռտուքի և դանակահարության. 3 վիրավորների վիճակը ծանր էԱղազարյանին սպառնացել են, որ եթե մանդատը վայր չդնի, կհարապարակեն հեռախոսային խոսակցությունները․ ՓաստաբանԵթե Արցախը «հղի կին էր», ապա Փաշինյանը սպանեց նրան այնպես, ինչպես իր շարասյունը՝ իրական հղի կնոջը. Լևոն Քոչարյան2 բնակարան, 1 հողամաս, տրանսպորտային միջոց. ՆԳ նախարարի տեղակալ Արմեն Մկրտչյանի հայտարարագրի հետքերով«100 փաստից» մնացել են սոցցանցային դիտումներն ու լայքերըՓաստորեն, ողջ պետական ապարատը վերածվել է քպ-ի «կուսակցական օրգանի». Ռուբեն ՄելիքյանԿասկադյորական ավտովթար՝ Երևանում․ բախվել են Lada-ն և Skoda-ն․ վերջինը հայտնվել է բաժանարար գոտու արգելապատնեշի վրաՈվքեր են Կոռուպցիայի կանխարգելման հանձնաժողովի անդամները. դատախազ, նախկին պաշտոնյաՓնթի աշխատա՞նք, թե՞ դիտավորություն. ժխտողականության քայլարշավը՝ ցեղասպանության կանխարգելման օրակարգի ներքոՄահացած 4-ամյա երեխայի մոտ դիահերձմամբ ուռուցք է հայտնաբերվել21-րդ դարում անհնար է պատկերացնել՝ ինչպես է հնարավոր, որ մարդ անհետ կորի. անհայտ կորածի կինՓաշինյանը ջղայնացած է, ՔՊ-ում՝ սարսափածՀրապարակվել են «օրենքով գող» Շահումյանցի Ժիրոյի ձերբակալության կադրերը (տեսանյութ)Ակնհայտ է, որ առևտուր է եղել, որի ընթացքում հեռացվածի լռությունը փոխանակվել է քրվարույթ չնախաձեռնելու հետ․ փաստաբանԵս հարցրեցի՝ պարոն վարչապետ, այս ամենը, որ ցույց եք տալիս ինձ, օրինակա՞ն է, նա ասաց՝ դա հիմա կարևոր չէ. ԱղազարյանԱնահիտ Ավանեսյանի հերթական չկատարված խոստումըՔՊ-ականները հեռախոսները փոխում ենԱրդեն նախկին ՔՊ-ականը Նիկոլի մասին բացահայտումներ է անում․ «Կարճ ասած»Ինչու քաղաքացու վրա թքող Ալեն Սիմոնյանը ևս «բարոյական նորմերը խախտելու» հիմքով չհեռացվեց ՔՊ-ից. հարց՝ ԿոնջորյանինԾառայողական մեքենաները ոչ թե կրճատվում են, այլ կանգնելու են գարաժներումՎարորդները 15 օրվա փոխարեն` 30 օր են աշխատում այդ բարձր աշխատավարձը ստանալու համար․ Արթուր Չախոյան (տեսանյութ)ՄՔԴ-ի հետ համագործակցելու Երևանի պատրաստակամությունը վնաս է հասցնում ռուս-հայկական հարաբերություններին. ԶախարովաՍիրուհի ունենալը հանցագործությո՞ւն է. թող հրապարակեն, այնքան հրապարակեն, մինչեւ հոգնեն. Հովիկ ԱղազարյանJaguar-ը ներկայացրել է իր ամբողջովին էլեկտրական «Type 00» կոնցեպտ մեքենանԳիտնականները ջուրը ջրածնային վառելիքի վերածելու նոր միջոց են հայտնաբերելԵգիպտոսում ժայռի մեջ թաքնված առեղծվածային 2000 տարվա վաղեմության տաճար է հայտնաբերվելՆորապսակների ավտոսայլակին բախվելու և հարսնացուի մահվան պատճառ դառնալու համար կինը 25 տարվա ազատազրկման է դատապարտվելՎարդենիսում լույս աշխարհ է եկել ընտանիքի 9-րդ երեխանՎրաստանում ոստիկանությունը սկսել է խուզարկություններ անցկացնել ընդդիմադիրների գրասենյակներումԵրևանում ծայրահեղ ծանր վիճակում հիվանդանոց է տեղափոխվել 20-ամյա աղջիկՀաղպատի վանքի պարսպի փլուզված աշտարակը վերականգնվել էԿԳՄՍՆ-ն որևէ դպրոցի որևէ հրահանգ չի տվել հերnսների անկյունները հեռացնելու վերաբերյալ. ԱնդրեասյանՎոթսափով ծանուցված վարորդները չեն համարվում աշխատանքից ազատված․ փաստաբան (տեսանյութ) Դպրոցի 69-ամյա պահակը սեքսուալ բնույթի գործողություններ է կատարել անչափահասի նկատմամբ
Հայաստան

«Ակորդ»-ը ՝ ճաշարան՝ մեր առօրյայի կարևոր մաս

Թարմ, տնական, առողջ սնունդ: Սրանք են «Ակորդ» ճաշարանի գլխավոր նախապայմաններից ամենահիմնականները: «Ճաշարան»-ի գաղափարը շատ հին է, սովետական ժամանակից եկող գաղափար է, որը միշտ օգնության է հասել աշխատող մարդուն ՝ ընդմիջումների ժամանակ ճիշտ սնվելու և արագ իր գործին վերադառնալու տեսակետից: Մեզ մոտ «ճաշարան» բառը փոքր ինչ վանող բառ է, բայց ես շատ սիրում եմ այդ բառը, քանի որ «ճաշ» բառը յուրաքանչյուր ընտանիքում ամենաշատ օգտագործվող բառն է: Սկսում ենք «ճաշիկ» բառից, երբ երեխան ծնվում է , «ճաշը» պատրաստ է, «ճաշ»-ից հետո և այլն: Ես չեմ խուսափում այդ բառից և մեծ սիրով եմ այդ բառը կիրառում:
Ճաշարանի տնօրեն Արմինե Կոծինյանն ասում է, որ անձամբ ինքն է պատասխանատու մատուցվող ուտելիքների որակի համար, իսկ առաջնային նպատակն է՝ կերակրել մարդկանց տնական, որակյալ և համեղ կերակուրներով, որոնք պետք է տարբերվեին ռեստորանային սննդից և արագ սննդի կետերից: «Սա իմ տունն է, որտեղ ես աշխատում եմ, որ բոլորն իրենց լավ զգան», - ասում է տնօրենը:
Նա պատմում է, որ ճաշարանի մտահղացումը դեռևս 3 տարի առաջ է եղել։ Ճաշարանի բացվելու առաջին տարիները ռիսկային էին, քանի որ այն աշխատում էր, այսպես ասած՝ «մինուսներով»։ Բայց տիկին Արմինեն վստահ էր, որ ամեն ինչ լավ է լինելու: Այդպես էլ եղավ:
Ինչու՞ հենց «Ակորդ»:
«Երբ ուզում էի բացել ճաշարանը, մեկ ամիս շարունակ մտածում էի, թե ինչ անվանում տամ։ Հայկական անվանումներով սննդի կետերն այնքան տարածված էին, որ չէի կողմնորոշվում՝ ինչպես անվանել: Սկզբում մտածում էի, որ մի քիչ դժվար արտասանվող բառ է, տարածված անուն չէ, բայց, տարբեր անուններ մտածելուց հետո, հասկացա, որ «Ակորդը» շատ հարմար տարբերակ է: «Երաժշտության մեջ երեք նոտաների ներդաշնակ համադրությունն է, որ ակորդ է դառնում, այնպես էլ մեզ մոտ՝ որակի, համի և, ինչու չէ, հոտի համադրությունն է ակորդ դառնում: Ավելացնենք գդալ- դանակ-պատառաքաղ եռյակը, ապուր- խավարտ-աղցանը, և ահա ակորդների մի շարք, որը, հուսով եմ, որակյալ երաժշտություն է դառնում մեր հաճախորդների համար»: Անվան հաստատումից հետո ստեղծվեց ճաշարանին համապատասխան լոգոտիպը :
Տիկին Արմինեն երկար տարիներ աշխատել է որպես մանկավարժ։ Խոստովանում է, որ իր համար դպրոցից ճաշարան անցումը շատ կտրուկ է եղել։ Բայց երկու աշխատանքների մեջ նմանություն է տեսնում. հոգևոր սննդին փոխարինելու եկավ առօրյա սնունդը, և երկու դեպքում էլ որակը պետք է գերակայող լինի, հակառակ դեպքում դրական արդյունք ունենալ չի ստացվի: «Իմ նախկին աշակերտները մեծ խանդավառությամբ են գալիս այստեղ: Ծնողները նույնպես շատ են ուրախանում, ասում են, որ մենք հանգիստ ենք ու գիտենք՝ մեր երեխաներին լավ կկերակրեք։ Դա շատ հաճելի է: Երբ ուսանողներն են այստեղ մտնում, ես ուրախանում եմ ներքուստ . տան ուտելիք են ուտելու»,- պատմում է «Ակորդի» տնօրենը և հավելում, որ շատ է ուզում, որ «Ակորդ»-ում ժողովուրդը ճիշտ սնվի:
Ճաշարանը բացվում է ամեն օր ժամը 9։00-ից։ Այստեղ այնքան անմիջական ու տնական է միջավայրը, որ առավոտյան հաճախորդը կարող է մտնել ու ասել. «Ինձ մի հատ ձվածեղ կպատրաստե՞ք»։ Սուրճի և թեյի տարբերակներ ևս կան, որոնց հետ հաճախորդին ճաշարանի կողմից հյուրասիրվում է քաղցրավենիք: Տիկին Արմինեն պատմեց նաև իր ճաշարանի խոհարարի յուրահատկությունների և այն մասին, թե ինչու՞ չունեն հստակ ճաշացանկ: Ասում է, որ իր համար ամենակարևորը խոհարարի գործոնն է, իսկ իր երիտասարդ խոհարարուհին իր խոհանոցի զարդն է: Ամեն ինչ կա, բայց չկա հստակ ճաշացանկ, չկան կրկվող ուտելիքներ: Միակ կրկվող ճաշատեսակները միշտ պահանջված բորշն ու սպասն են, իսկ խավարտներից՝ հնդկաձավարն ու բրինձը: «Մնացածն իմ խոհարարի մտքի թռիչքն է», - ասում է տնօրենը: Այս ամենով հանդերձ, պետք չէ անտեսել այն հանգամանքը, որ միայն խոհարարի հմտությունները բավարար չեն. բավական է չապահովվի մաքրությունը, ժամանակին չհավաքվեն սեղանները, աշխատակիցները բարեկիրթ և բարեհամբույր չլինեն, խոհանոցն այլևս ոչ մեկին չի գրավի: Սա շղթա է, որի յուրաքանչյուր օղակի դերը անփոխարինելի է:
Ճաշարանը մի ամբողջ օր ապահովում է իր հաճախորդներին ամենաորակյալ և բարձրակարգ սնունդով։ Մարդիկ կարող են համտեսել ապուրներ, մսային զանազան կերակուրներ և, որ ամենակարևորն է, կարող են խմել տնական կոմպոտներ, որոնք պատրաստվում են թարմ մրգերից: «Ես այգի ունեմ և շատ մրգեր եմ աճացնում , ու հետո դրանք օգտագործում ենք կոմպոտներ պատրաստելու համար,- ասում է տնօրենը։ Կծու սիրողները ևս կգտնեն իրենց քիմքին համապատասխան ուտեստներ: Մի խոսքով տիկին Արմինեն ամեն ինչ արել է, որ իր «Ակորդում» յուրաքանչյուրը գտնի այն կերակուրը, որը հաճույքով կուտի:
Ակորդում բացառված է անորակ սնունդը. «Ես օրս սկսում և ավարտում եմ այստեղ, համտեսում եմ ճաշատեսակները, և եթե տեսքը, համը կամ հոտը դուրս չգա, ցանկացած պահի կարող եմ հանել հոսքագծից: Դա ինձ համար շատ կարևոր է: Ավելի լավ է մի քանի դրամ կորցնեմ, քան մեկ հաճախորդ»,- ընդգծում է նա:
Տիկին Արմինեն մի շատ հետաքրքիր գաղտնիք բացեց։ Ասում է, որ ինքն անպայման ուշադրություն է դարձնում մարդկանց դեմքի արտահայտությանն ուտելու ընթացքում, որովհետև իր համար շատ կարևոր է հաճախորդի կարծիքը հենց ուտելու պահին: Իսկ դեմքի արտահայտությունից արդեն հասկանում է՝ ճաշը հաճախորդի սրտո՞վ է, թե ոչ։ Այստեղ ամեն ինչ արվում է հաճախորդի համար՝ նույնիսկ ուտելիքը կշռում են հօգուտ նրանց: Կանոն է՝ սպասարկել այնպես, որ հաճախորդի աչքին ափսեի միջինը քիչ չերևա:
Հատուկ պահք պահողների համար կա պահքային սննդակարգ: Հոսքագծի մի ամբողջ հատված հատկացված է հենց պահքային ուտելիքների համար, որ մարդիկ պահքի մեջ լինելով հանդերձ այստեղից գոհ և հագեցած դուրս գան:
«Ակորդում» պահպանվում են սանիտարահիգիենիկ նորմի բոլոր կանոնները: Նույնիսկ կարտոֆիլի ֆրի և կոտլետ պատրաստող սարքերի մեջ ձեթը պարտադիր փոխվում է յուրաքանչյուր 4-րդ օրը: «Դա կանոն է, որն ի սկզբանե դրվել է։ Իմ աշխատողները լավ գիտեն դա: Եթե 4-րդ օրը ձեթը չփոխվի, ես ինձ աշխարհի ամենամեղավոր մարդը կզգամ»: Ընդմիջման ժամերին այստեղ բազմամարդ է լինում, սակայն տիկին Արմինեն ասում է, որ տեղի խնդիր գրեթե չեն ունենում, քանի որ մարդիկ շտապում են՝ ժամերով չեն նստում, արագ ուտում են և վերադառնում իրենց աշխատանքին:
Սրահն ամեն սեզոնին ունի իր ձևավորումը, միշտ կոկիկ է, մաքուր, հանգիստ գունային գամայով, մարդը գալիս է այստեղ ոչ միայն սնվելու այլև հանգստանալու: Ճաշարանում չի թույլատրվում մինչև ժամը 3-ը ծխել, ալկոհոլային խմիչքները ևս բացառված են:
Ճաշարանում մշտապես առկա են թարմ և գեղեցիկ ծաղիկներ, որոնք գրավում են կին հաճախորդների ուշադրությունը և արտաքին միջավայրը դարձնում էլ ավելի հաճելի: «Իսկ ես շատ ուզում եմ, որ կանայք էլ հաճույքով այցելեն, և միջավայրը տրամադրող լինի: Սա իմ տունն է, որտեղ ես աշխատում եմ, որ բոլորն իրենց լավ զգան»,- ասում է տնօրենը:
«Ակորդ»-ում գները միանշանակ մատչելի են: «Ցանկացած տեղ, որտեղ մարդիկ գումար են ծախսում ուտելու համար, պետք է որակով սնունդ լինի: Սա այն տեղն է, որտեղ մարդն ուզում է խնայել իր գումարը, բայց ոչ թե նրա համար, որ չունի, այլ սա այն տարբերակն է, որտեղ իրոք կարող է խնայել»,- ասում է տիկին Արմինեն:
«Ակորդ»-ում գործում են տարատեսակ ակցիաներ ևս: Օրինակ՝ զինվորների համար գործում են մշտական զեղչեր: Կան ակցիաներ՝ մասնագիտական տոներին նվիրված, երբ, օրինակ, բժիշկների տոնին բժիշկ հաճախորդները ուտելիքից օգտվում են 10 տոկոս զեղչով: Յուրաքանչյուր ամսվա վերջին օրը հացը և կաղամբով աղցանն անվճար են մատուցվում:
Ակորդում գործում է նաև առաքում: Պատվիրատուն գալիս տանում է իր պատվիրած ուտելիքը, որը լցվում է մեկանգամյա օգտագործվող տարրաների մեջ: Մոտակա հիվանդանոցների հիվանդատեսերը ևս օգտվում են «Ակորդ»-ից ՝ թարմ, տնական ուտելիք տանելով իրենց հիվանդներին: 5000 դրամից ավել պատվերների դեպքում, առաքումն իրականացվում է ճաշարանի կողմից:
Մենք հոգատար ենք: Մեր մշտական հաճախորդներն այնքան շատ են, որ կարողանում ենք արդեն դուրս գալ այդ պաշտոնական շրջանակներից և սկսում ենք խոսել նրանց հետ ոչ թե որպես հաճախորդ, այլ՝ հարազատ: Կա մի զանգված, որ իրոք մերն է դարձել: Ճիշտ է մարդիկ բազմազանություն են սիրում, այստեղ են գնում, այնտեղ են գնում, բայց մեկ է մեզ մոտ հետ են գալիս, և դա շատ հաճելի է:
« Սա բիզնես չէ ինձ համար, այլ ինչ-որ ներդրում իմ կողմից, որը ծառայում է ժողովրդին»: