Որքա՞ն երկար կարող է կորոնավիրուսը մնալ սառեցված սաղմոնի վրա
Այս թեմայով
- Դանիան առաջինը Եվրոպայում հանել է COVID-19-ի պատճառով մտցված բոլոր սահմանափակումները
- Պատվաստումների մասին կեղծ տեղեկություններ տարածողների նկատմամբ պետք է ձեռնարկվեն ամենախիստ միջոցները.Վլադիմիր Կրուգլի
- Մեծ Բրիտանիայի իշխանությունները ՃՏՊ-ի զոհերի մահը վերագրել են COVID-19-ին. Daily Mail
- Լոնդոնում հակակորոնավիրուսային սահմանափակումների հնարավոր խստացման դեմ բողոքի ցույց է անցկացվել
Կորոնավիրուսը կարող է մեկ շաբաթից ավելի մնալ սառեցված սաղմոնի վրա: Սուպերմարկետների մեծ մասում սաղմոնը դրված է լինում հատուկ սառցարաններում, որտեղ պահպանվում է մոտ +4С ջերմաստիճան: Այդ պայմաններում, ինչպես ցույց են տվել չինացի գիտնականների հետազոտությունները, կորոնավիրուսը պահպանում է ակտիվությունը 8 օր:
Հետազոտությունների տվյալներով՝ որքան բարձր է մթերքների պահման ջերմաստիճանը, այնքան քիչ է դրանց վրա մնում վիրուսը: +25С-ի պայմաններում կորոնավիրուսը մահանում է սաղմոնի վրա 2 օրում, սակայն խնդիրն այն է, որ նման պայմաններում ձուկն ավելի արագ նեխել:
Սառեցված սաղմոն գնելիս խորհուրդ է տրվում ձեռնոցներ օգտագործել, իսկ տանը ջերմային մշակման ենթարկել, ինչը կօգնի ոչնչացնել վիրուսները: