Ձեր ձուկը թավայում այլեւս չի վառվի
Ամեն անգամ ձուկը թավայում դնելուց բոլորը մտածում են՝ կվառվի, թե այս անգամ ամեն ինչ հաջող կգնա: Ոմանք իրենց ապահովագրելու համար ալյուր են օգտագործում, այլոք ընտրում են խորմանք թավաներ:
Խոհարարները վստահ են, որ ձուկը հանգիստ կարելի է տապակել առանց այն վառելու: Ընդ որում, դրա համար պետք չեն ոչ խորամանկ թփավաներ, ոչ թլ ալյուր:
Ի՞նչ է անհրաժեշտ դրա համար.
Վերցնում ենք ձկան կտորը եւ այն մարինացնում ենք աղով եւ շաքարով, բայց շատ թույլ: Ձուկը թողնում ենք հինգ րոպե: Աղն ու շաքարը անում են ամեն ինչ, որ ձուկը չվառվի:
Այնուհետեւ մեզ անհրաժեշտ է խոհարարական ֆոլգա կամ թխվածքի համար օգտագործվող թուղթ: Կտրում ենք թավայի չափով եւ տեղադրում այնտեղ: Հետո անում ենք այն, ինչ սովորաբար ձուկը տապակելիս:
Այս դեպքում ամենամեծ անախորժությունն այն կլինի, որ թուղթը կմգանա:
Top-News.am