Որո՞նք են չոր նախաճաշի վտանգները
Չոր նախաճաշը լավագույն գաղափարը չէ, հատկապես` նրանց համար, ով ցանկանում է նիհարել կամ առողջ ապրելակերպ վարել:
Ըստ սննդաբան Կինիտա Կադակիա Պատելի (Հնդկաստան) շատերը նախաճաշին շատ փաթիլներ են ուտում եւ բավարար քանակությամբ կաթ չեն ավելացնում: Այս անհավասարակշռությունը կարող է բացասաբար ազդել մարդու տրամադրության վրա, հատկապես, եթե նա սթրեսի մեջ է:
Հարվարդից սննդաբան եւ հոգեթերապեւտ Ումա Նայդուն պնդում է, որ նախաճաշին շատ վարսակ ուտելը կարող է արյան շաքարի բարձրացման հանգեցնել եւ մեծապես ազդել էմոցիոնալ վիճակի վրա ամբողջ օրվա ընթացքում: Բացի այդ, չոր նախաճաշերը սովորաբար շատ կալորիաներ, ածխաջրեր եւ շաքար են պարունակում, ինչը դրանք այքան էլ օգտակար չի դարձձնում:
Մասնագետների կարծիքով` եթե, այնուամենայնիվ, ուզում եք նախաճաշել փաթիլներով, ապա խորհուրդ է տրվում վերահսկել դրանց եւն կաթի ճիշտ հարաբերակցությունը. փորձեք հաշվարկել անհրաժեշտ չոր նախաճաշի ճշգրիտ ծավալը եւ լրացնել այն բավարար քանակությամբ կաթով` ածխաջրերի եւ կալցիումի ճիշտ հարաբերակցություն ստանալու համար: