Ո՞ր մթերքներն են հարուստ կալցիումով, ֆոլաթթվով, յոդով եւ երկաթով
Նախաճաշը բաց թողնող երեխաները, որպես կանոն, ավելի թույլ առողջություն ունեն, քան նրանք, որոնք կանոնավոր կերպով նախաճաշում են, քանի որ նրանց օրգանիզմը անհրաժեշտ քանակությամբ սնուցող նյութեր է ստանում, այդ թվում՝ կալցիում, ֆոլաթթու, յոդ եւ երկաթ:
Ո՞ր մթերքներն են այս նյութերով հարուստ:
Կալցիումի լավ աղբյուրներ են՝
կաթը
պանիրը
յոգուրտը:
Երկաթի լավ աղբյուրներ են՝
կարմիր միսը
ձկնեղենը
թռչնամիսը:
Ֆոլաթթվի լավ աղբյուրներ են՝
սպանախը
բրոկոլին
ծնեբեկը:
Յոդի լավ աղբյուրներ են՝
թյունոսը
սաղմոնը
ծովախեցգետինը:
Մասնագետներն այս մթերքները կանոնավոր կերպով օգտագործելու խորհուրդ են տալիս ինչպես երեխաներին, այնպես էլ մեծահասակներին: Դրանց մեջ պարունակվող սնուցող նյութերը կօգնեն ամրացնել երեխաների ոսկորները, բարելավել մետաբոլիզմը եւ ուղեղի աշխատանքը: Իսկ մեծահասակներին դրանք կօգնեն պահպանել ոսկորների եւ ամբողջ օրգանիզմի առողջությունը: